Prese Weinig

Presele Weinig se folosesc pentru productia de panouri din lemn masiv, calupuri pentru usi si ferestre si grinzi cu sectiuni mici. Prin aplicarea de adeziv precisa si reglabila se economiseste mult adeziv si se reduc considerabil timpii necesari curatarii.

Datorita sistemelor automate de alimentare si a tehnologiei de intarire a adezivului prin frecventa inalta se reduce timpul de prelucrare considerabil si implicit creste capacitatea considerabil fata de presele conventionale. Nu in ultimul rand valorificarea materialului lemnos este optima datorita decalajelor aproape inexistente intre lamele.

Grupul Weinig produce urmatoarele tipuri de prese:

 

Weinig ProfiPress L II:

Aceasta este o presa foarte compacta, folosita pentru productia de panouri din lemn masiv, care corespunde celui mai ridicat nivel tehnic si indeplineste cele mai exigente standarde de siguranta.

Datorita folosirii frecventei inalte se obtin fuguri complet intarite in timpi de presare foarte scurti, doar fugul de adeziv fiind incalzit din interior spre exterior, la finalul procesului de presare lamelele din lemn fiind reci si fara tensiuni.

Timpul de presare de pana la un minut si eventuale dotari suplimentare cum ar fi de exemplu aplicarea automata de adeziv duc la o capacitate mult mai mare decat cea a preselor manuale.

Timpii de echipare ai presei si de trecere de la o dimensiune a panoului la alta sunt scurti, elementele de presare fiind usor interschimbabile. Derularea automata a ciclului complet de presare si evacuarea mecanica a panourilor presate contribuie de asemenea la usurarea muncii operatorului. Patul masiv de presare asigura alinierea buna a lamelelor si un decalaj aproape inexistent intre acestea astfel incat prelucrarile ulterioare ale panourilor sunt minime.    

ProfiPress_L_II_2500

Film de prezentare ProfiPress L II

 

Weinig ProfiPress L:

Aceasta este presa ideala pentru toti producatorii de panouri din lemn masiv de calitate superioara.

Datorita riglei de ghidaj deplasabile , latimea de presare se regleaza automat. In plus, la cerere, rigla de ghidaj poate fi segmentata, astfel incat sa fie posibila presarea a doua latimi diferite de panou intr-un singur ciclu de presare. Elementele individuale de presare actioneaza automat in functie de lungimea de presare setata. Toate aceste elemente garanteaza un grad maxim de flexibilitate si timpi extrem de scurti de modifcare a setarilor.

PPL2500

Film de prezentare ProfiPress L

 

Weinig ProfiPress T:

Aceasta presa in tacte cu alimentare transversala poate fi folosita pentru producerea de panouri din lemn masiv din lamele cu lungimea de 500 – 6400 mm.

Datorita dotarilor de care dispune pot fi produse simultan, in acelasi ciclu de presare, panouri de lungimi si latimi diferite. Productia se poate realiza cu pana la 6 cai de presare, obtinandu-se astfel o flexibilitate maxima la o capacitate ridicata. Fiind construita modular ProfiPress T poate fi echipata cu o serie de dotari chiar si ulterior achizitiei. De asemenea este posibila alimentarea din dreapta, stanga sau din ambele parti iar in zona de evacuare presa poate fi echipata cu panza circulara. 

PPT

Film de prezentare ProfiPress T

 

Weinig ProfiPress C:

Acest model de presa se caracterizeaza prin capacitatea ridicata incepand de la cca. 800 m² per schimb la standarde de calitate inalte. Aceasta poate fi folosita la productia stratului superior al parchetului stratificat precum si la productia de panouri din lemn masiv pentru mobilier, usi, ferestre, sicrie sau chiar grinzi lamelare.

Modelul este pe piata de aproape 40 de ani si a cunoscut imbunatatiri constante. Pot fi incleiate in panou lamele cu lungimi de 0,4 – 16 m iar presa poate fi complet automatizata.

PPC

Film de prezentare ProfiPress C

 

Weinig ProfiPress L B:

Weinig ProfiPress L B este o presa cu frecventa inalta cu ajutorul careia se pot produce atat panouri din lemn masiv cat si calupuri de usi si ferestre si grinzi, inaltimea maxima de incleiere fiind 160 mm. Datorita sistemului modular presa poate fi transformata prin echiparea cu dotari optionale dintr-o presa cu alimentare manuala intr-o instalatie complet automata. Indiferent de varianta presa este deservita confortabil si sigur iar datorita ciclurilor de presare scurte se obtine o capacitate ridicata.   

PPL_B