Ferastraiele circulare de retezat cu impingator de alimentare

In orice unitate de prelucrare a lemnului masiv are loc si operatia de retezare.Dar in taierea la lungime exista un potential de crestere a productivitatii mult mai mare decat va ganditi. Indiferent ca este vorba de o crestere a productivitatii sau a castigului prin economisirea lemnului.

Cu ferastraiele automate de retezat cu optimizarea taierii cu impingator de alimentare puteti taia repere individuale sau in pachet, repere profilate din lemn masiv, materiale pe baza de lemn sau materiale plastice.

Datorita constructiei modulare a ferastraielor din seria OptiCut S, acestea pot fi concepute in functie de cerintele si necesitatile beneficiarului – incepand de la OptiCut S50, ca masina individuala, pana la instalatia de retezat OptiCut S90, complet automata, cu alimentare automata si instalatie de stivuire la evacuare. 

 Chiar si cea mai mica masina, OptiCut S 50, taie de 4 ori mai mult decat un circular de retezat manual – cu jumatate din personalul folosit la taierea manuala (declaratia utilizatorului). Si asta datorita faptului ca OptiCut efectueaza multi pasi de lucru automat: transport, pozitionare exacta, fixare sigura a reperului, taiere, evacuare.

Weinig OptiCut S 50

Flexibil, economic, exact, sigur, OptiCut S 50 este cel mai mic model de ferastrau circular de retezat cu optimizarea taierii produs de firma Weinig Dimter. Acesta calculeaza automat cea mai buna combinatie de lungimi, care poate fi obtinuta pornind de la lista de taiere. De asemenea ia in considerare si marcajele cu creta si elimina defectele la efectuarea operatiei de retezare.

Principalele date tehnice:

– sectiunea maxima a cherestelei: 300 x 100 mm (235 x 120 mm)

– lungime maxima cherestea – 6.300 mm

– precizia de pozitionare + 0,5 mm

– viteza de avans a impingatorului: 60 m/min

OC S50

 

Weinig OptiCut S 60

– capacitate, flexibilitate si grad mare de siguranta;

– posibilitate de retezare a reperelor individuale sau in pachet;

– grad mare de valorificare a materialului lemnos prin calcularea automata a celei mai bune combinatii de lungimi in baza unei liste de taiere;

– operare simpla, intuitiva prin unitatea de comanda OptiCom Pro;

– posibilitate de diagnoza si intretinere de la distanta; 

– posibilitate de generare de statistici de productie cuprinzatoare;

 

Seria Weinig OptiCut S 90

Ferastraiele circulare de retezat cu optimizarea taierii din seria OptiCut S90 ofera precizie de taiere, flexibilitate si un grad ridicat de siguranta.

Dumneavoastra decideti asupra gradului de automatizare a operatiei de retezare si eliminare defecte avand posibilitatea ca deja de la achizitia utilajului sau ulterior acesteia, utilajul sa lucreze complet automat, sa poata fi integrat intr-o linie de productie si sa fie conectat la o imprimanta care sa marcheze reperele rezultate in urma retezarii.

Fiecare model din seria OptiCut S90 poate fi dotat cu o unitate de sortare dupa ferastrau. OptiCut S 90 poate fi de asemenea echipat cu boxa patentata pentru deseuri, amplasata imediat dupa unitatea de taiere.

Film de prezentare

 

Gama larga de modele indeplineste orice cerinta:

Weinig OptiCut S90 – modelul universal

OC S90

 

Weinig OptiCut S90 Speed

Acest model de ferastrau de retezat cu impingator impresioneaza prin viteza absoluta a sistemului. Din combinatia intre viteza impingatorului la cursa de intoarcere, viteza de avans si viteza de taiere rezulta o capacitate care putea fi atinsa pana acum doar cu ferastraiele de retezare prin.trecere

Weinig OptiCut S90 Exact

Pentru taieri foarte precise, modelul acesta este exact cel potrivit. Cele mai ridicate cerinte sunt indeplinite datorita presarii laterale comandate in vederea obtinerii unei taieri perpendiculare, sistemului cu impingator cu precizie de pozitionare de +/- 0,1 mm si a unui agregat de taiere precis.

– Weinig OptiCut S90 Precise

Modelul adecvat pentru cea mai mare precizie de taiere la lungime;

– Weinig OptiCut S90 XL

Acest model este conceput in special pentru retezarea reperelor in pachet sau a reperelor de mari dimensiuni. Pot fi prelucrate repere cu greutatea de pana la 150 kg si o sectiune maxima de 280 x 180 mm respectiv 420 x 40 mm.

Sunt posibile dotari optionale adecvate cum ar fi instalatii de alimentare sau de sortare robuste, care faciliteaza o manipulare mai usoara e reperelor grele.