Ferastraie panglica, reductoare

QUADROLINE

Aceste tipuri de ferastraie panglica se remarca prin inaltimi mari de taiere si fuguri subtiri de taiere. Pozitionarea fugurilor de taiere si astfel producerea oricaror dimensiuni de cherestea este practic nelimitata.

Datorita constructiei modulare, instalatiile pot fi concepute conform cerintelor specifice. Datorita vitezei de avans reglabile frecvential instalatia se poate adapta in mod ideal la diverse conditii de taiere. Cu o viteza de avans de peste 120 m/min. instalatia poate indeplini atat cele mai mari cerinte de exploatare cat si obtine o capacitate considerabila.  

 

Ferastraie panglica pentru debitarea prismelor

Aceste tipuri de ferastraie panglica sunt construite in seriile EBT 1200 pana la EBT 1800 pentru cerinte individuale.

De exemplu:

– amplasare individuala – pentru prelucrari ulterioare

– amplasare individuala si tandem – pentru separarea calotelor

– amplasare individuala pana la de patru ori – pentru taieri finale

– amplasare in rand – la instalatii cu taieri subtiri

 

Ferastraie panglica

In mod traditional acestea sunt folosite la lemn de esenta tare, asigurand o flexibilitate si o adaptabilitate maxima la cerinte individuale.

Gradul ridicat de automatizare, sistemele de antrenare electrice, dinamice, sistemele precise de pozitionare servo, vizualizarea si inregistrarea datelor proceselor sunt atuuri de care beneficiaza detinatorii acestor ferastraie.


RoboLine

RoboLine este un sistem flexibil, compact, de taiere, fara instalatie de intoarcere, adecvat pentru toate diagramele de taiere. Acesta poate fi folosit in productia de cherestea de anumite dimensiuni, cherestea de dimensiuni standard si la debitarea pe plin.

Necesarul de timp pentru reglarea masinii la o noua diagrama de taiere este foarte mic. Busteanul sau prisma sunt fixate de sus cu ajutorul unei sine de presare, astfel fiind posibila o viteza mare de taiere. Intoarcerea si alinierea busteanului respectiv a prismei este sustinuta pe ecran prin sistemul OptiLine. Datorita posibilitatii de aliniere exacta dea lungul axului busteanului si a fugului mic al panzei panglica, gradul de exploatare al RoboLine este considerabil mai ridicat decat la instalatiile comparabile cu panze circulare.

 

Flying BandSaw
Sistem de ghidare magnetica a panzei panglica

Comparativ cu sistemul conventional de ghidare a panzei, cu ajutorul acestuia se poate obtine o precizie mai buna de taiere la viteze de avans mai mari.


 

Blockbandsäge-1

Blockbandsäge-3