Centre de prelucrare Weinig cu comanda numerica

Centrele de prelucrare Weinig cu comanda numerica sunt concepute pentru prelucrarea complexa a reperelor din lemn masiv si corespund celor mai inalte cerinte de calitate si flexibilitate. Productia de usi, ferestre, fatade, constructii tip Wintergarten, mobilier sunt doar o parte dintre domeniile de utilizare ale acestora.

Datorita portofoliului mare de agregate de prelucrare, a multitudinii de variante de mecanizare si de solutii de software este posibila conceperea centrului de prelucrare care sa indeplineasca cerintele individuale ale fiecarui beneficiar.

 

Seria Weinig Conturex:

Fiecare Conturex poate realiza printr-o singura trecere sarcinile a 5 utilaje, si aceasta extrem de precis si complet automat. Cu aceste CNC-uri sunt posibile prelucrarile pentru toate tipurile de imbinari la colturi, prelucrarile contururilor longitudinale, gauriri si frezari. Este de asemenea posibila productia de repere individuale, in serie sau rama cu rama, si aceasta cu o pozitionare precisa realizata cu ajutorul mesei cu clesti, cu un grad ridicat de flexibilitate datorita magaziilor de scule si a alegerii adecvate a agregatelor.

Experienta celor peste 3000 de CNC-uri pentru ferestre montate in intreaga lume se reflecta in nivelul actual al tehnicii acestora precum si in multitudinea de modele si dotari dezvoltate.

Film de  prezentare Conturex

 

Seria Weinig Conturex cuprinde urmatoarele tipuri de centre de prelucrare:  

Weinig Conturex Greenline:

Acest Conturex, cel mai mic utilaj tip Conturex de la Weinig are o constructie robusta care impiedica aparitia vibratiilor. Prin echiparea corespunzatoare a acestuia este posibila realizarea mai multor tipuri de imbinari la colturi si a mai multor sisteme de ferestre. Utilajul dispune de asemenea de interfete standard pentru software-uri specifice (de ex. pentru productia de usi/ferestre, programe WOP sau CAD/CAM).

Weinig Conturex Artis:

Weinig Conturex Artis este un CNC conceput pentru producatorii mici si mijlocii de usi si ferestre care ofera toate avantajele demonstrate ale seriei Conturex.

Pentru obtinerea unei calitati superioare de prelucrare prinderea sigura a pieselor in timpul prelucrarii este cruciala. Din cauza tendintelor actuale catre profile inguste si complexe si a diversitatii de prelucrari cerute, generate de complexitatea tot mai mare a sistemelor de ferestre si usi, suprafetele de prindere in timpul prelucrarilor devin tot mai inguste, ceea ce constituie o adevarata provocare pentru producatorii utilajelor.

Procedeul patentat de prindere PowerGrip RePos easy permite prinderea variabila a reperelor si deplasarea automata a acestora prin masina. Pe tot parcursul prelucrarii reperele raman fixate, obtinandu-se astfel precizia maxima de prelucrare.

Alt avantaj al utilajului Weinig Conturex Artis este posibilitatea de realizare cu acesta a mai multor tipuri de imbinari la colturi si a mai multor sisteme de ferestre. Diametrul maxim al sculei este 340 mm iar greutatea maxima a unei scule 12 kg. Pentru imbinarile la colturi cu cep-scobitura este posibila realizarea de scobituri cu adancimea de max. 140 mm, aceste imbinari putand fi folosite si la productia de usi sau elemente de constructii.

Productia de usi si ferestre este un proces complex care poate fi coordonat de o platforma Weinig de comunicare unitara care sa inglobeze toate etapele: proiectare, retezare, rindeluire si productia de sipci, productia completa de repere individuale si introducerea diblurilor pentru imbinarile la colturi.

Conturex Artis

 

Weinig Conturex Compact: 

Conturex Compact este cea mai mica masina a clasei premium a centrelor cu comanda numerica de la Weinig. Dispunand de tehnologia inovatoare si de toate avantajele seriei Conturex masina este adecvata atat pentru producatorii mari de usi si ferestre cat si pentru intreprinderile mijlocii. Cumparatorul are posibilitatea de achizitionare a unui pachet complet compus din masina, software de constructie ferestre, scule si service.

Datorita constructiei stabile, a arborilor cu bile si a sistemelor stabile de ghidaj liniar este posibila pozitionarea exacta a reperelor, chiar si la viteze mari de avans, si implicit obtinerea unei calitati superioare a suprafetei prelucrate.

Similar cu celelalte modele de Conturex si aici este posibila realizarea mai multor sisteme de usi si ferestre precum si a mai multor tipuri de imbinari la colturi.

Conturex Compact

 

Weinig Conturex 124: 

Portalul acestui tip de centru de prelucrare este echipat cu scule pe ambele parti si dispune de spatiu pentru patru agregate de prelucrare. Cu multitudinea de configuratii de agregate – de exemplu arbori principali, cap in 5 axe, arbore universal, cap Weinig pentru gaurit multiplu sau agregate de taiere – pot fi indeplinite toate cerintele la un nivel de capacitate mediu. Prin folosirea a doi arbori principali independenti pot fi realizate simultan, printr-o singura trecere, doua procese de profilare, ceea ce contribuie la o crestere considerabila a capacitatii.

De asemenea pot fi folosite pe Conturex o varietate de agregate de gaurit, taiat sau frezat cum ar fi agregate orizontale sau verticale de frezat, cap in 5 axe cu ajutorul caruia pot fi realizate operatii de gaurire, frezare, taiere, arbore universal, cap de gaurit multiplu folosit cu eficienta maxima in realizarea locasurilor de feronerie etc.

In plus utilajul poate fi echipat cu diverse sisteme de alimentare/evacuare, datorita carora acesta poate lucra fara prezenta operatorului timp de pana la 3 ore si cu sisteme de masurare sau scanare a reperelor.

Datorita multitudinii de dotari posibile utilajul poate fi folosit pentru productia unei varietati de produse finite precum usi, ferestre, obloane, elemente pentru placari, elemente de mobilier.   

Weinig Conturex 124 Fläche: 

Cu Weinig Conturex 124 Fläche sunt posibile atat toate prelucrarile calupurilor si sipcilor, utilajul dispunand de caracteristicile si dotarile utilajului Weinig Conturex 124 precum si prelucrari ale suprafetelor reperelor, datorita portalului pentru suprafete integrat. Astfel puteti realiza cu acest utilaj prelucrari ale foilor de usi sau ale arcelor rotunde incleiate. In timpul profilarii calupurilor, masa pentru prelucrari ale suprafetelor poate fi echipata, astfel neexistand intreruperi in productie.   

Weinig Conturex 125 Vario: 

Weinig Conturex 125 Vario este un CNC de mare capacitate, obtinuta datorita combinatiei de mese variabile cu clesti individuali cu ajutorul carora se pot prelucra concomitent piese duble. Distantele variabile dintre clesti confera utilajului o flexibilitate maxima si asigura pozitii de prindere optime. Totodata sunt minimizati considerabil timpii de schimbare ai sculelor. Utilajul asigura de asemenea prelucrari complexe la o calitate superioara precum frezari pentru falt alternativ, locasuri de broasca sau pentru imbinari in coada de randunica – operatii necesare in cazul productiei unor sisteme variate de usi, ferestre si elemente pentru fatade.

Conturex 125 Vario

 

Weinig Conturex Vario S: 

Acest model de CNC se remarca printr-o cabina noua cu fereastra de vizitare mai mare si acces mai facil pentru service si mentenanta. In plus utilajul poate prelucra repere cu latimea de pana la 330 mm.       

Weinig Conturex 226:

Fiind dotat cu patru mese si patru arbori principali Weinig Conturex 226 poate prelucra simultan trei repere. Acstfel acesta este CNC-ul Weinig de cea mai mare capacitate, care asigura totodata si cea mai mare flexibilitate. In cazul in care este nevoie de o capacitate mai mare decat cea realizata cu acest utilaj atunci Weinig ofera instalatii complexe.

Conturex 226