USF
Carucior universal de prindere rapida pentru alimentarea continua, comandata de la distanta a gaterului

Datorita constructiei sale modulare caruciorul poate fi echipat ulterior cu dotari suplimentare.

Manipularea bustenilor si a prismelor este asigurata de intorcatoare pe caruciorul de prindere si pe cel auxiliar cu un suport de 2×31° iar ecartamentul caruciorului este reglabil de la 980 mm la 1310 mm.

Alimentarea continua, indiferent de dimensiunea gaterului, este posibila datorita vitezei maxime de avans de 60 m/min si a vitezei de pana la 120 m/min la intoarcerea caruciorului in pozitia presetata de alimentare.

 

LSH

Gater cu cadru oscilant cu o cursa a panzelor de 500 mm, ideal pentru fabricile de cherestea mici si mijlocii.

Datorita combinatiei dintre avansul reglabil continuu si cadrul oscilant se obtin rezultate de taiere deosebit de avantajoase.

 

HDE-S
Cu o cursa de 500 mm acest gater cu cadru oscilant este adecvat pentru fabricile de cherestea mijlocii in vederea taierii economice a bustenilor de rasinos si foios.

In afara de varianta utilajului cu 4 valturi de avans exista si posibilitatea dotarii acestuia cu 8 valturi de avans pentru taierea de busteni scurti (min. 1 m) respectiv pentru urmarirea la taiere a curburii acestora. La cerere gaterul poate fi dotat cu posibilitatea de reglare bilaterala, hidraulica a latimii de taiere.

 

GDZGE
Acest gater are o cursa a panzelor de 600 mm si asigura o calitate perfecta a suprafetei de taiere la viteze de avans mari. Datorita cadrului oscilant solicitarea dintilor este uniforma. Gaterul este usor accesibil pentru eventuale reglaje sau interventii iar operarea acestuia este deosebit de confortabila.

 

HDN
Gaterul HDN este conceput pentru cerinte diverse generate de un sortiment variat de produse in fabricile mijlocii si mari de cherestea.

Cu o cursa de 600 mm si cadru oscilant gaterul prelucreaza in conditii perfecte la diverse viteze de avans atat busteni de rasinos cat si de foios.

La cerere gaterul poate fi dotat cu posibilitatea de reglare hidraulica a latimii de taiere.

 

HDSN
Cu o cursa de 700 mm si turatii mari HDSN este un gater rapid, de mare capacitate, cu o constructia robusta si un gradul ridicat de disponibilitate, care indeplineste cele mai inalte cerinte.

Acesta poate fi dotat cu o masa de centrare, aliniere si alimentare (ZEF), amplasata in fata lui, cu ajutorul careia se mareste capacitatea gaterului, in special la taierea de busteni scurti.

 

VARIO SV4
sistem de reglare electrica a latimii de taiere

Doua pachete de panze si doua panze reglabile, montate pe patru arbori independenti, mobili permit modificarea usoara a latimilor de taiere.

Diagramele de taiere sunt memorate si pot fi selectate oricand prin intermediul panoului de comanda. Reglarea pachetelor de panze este posibila si in timpul functionarii gaterului.

Aceasta dotare poate fi folosita la urmatoarele tipuri de gatere: HDN, HDSN, HDE-S si GDZGE. 


 

Gattertechnik_2019