Ferastraie circulare de retezat cu banda de alimentare

Ferastraiele circulare automate de retezat cu optimizarea taierii sunt construite pentru o retezare rapida si exacta a reperelor din lemn masiv, materiale compozite din lemn sau materiale similare. Masinile OptiCut nu sunt doar cele mai rapide, ci si cele mai fiabile din clasa lor de capacitate. Fiecare productie se diferentiaza prin cerinte si posibilitati diferite. Datorita constructiei modulare a seriei OptiCut este posibila dotarea circularului exact in functie de cerintele si necesitatile beneficiarului – incepand cu OptiCut 150 ca si masina singulara pana la linia de retezat complet automata, interconectata cu pana la 4 ferastraie OptiCut 450.

La retezarea automata a reperelor individuale, OptiCut preia cei mai multi pasi de lucru: masurarea reperului brut, calcularea combinatiei ideale de lungimi din care sa rezulte cele mai putine deseuri, transportul reperului si pozitionarea exacta, efectuarea taierii si separarea deseurilor.

Gama ferastraielor circulare de retezat cu banda de alimentare cuprinde urmatoarele modele:

Weinig OptiCut 150:

Weinig OptiCut 150 poate fi folosit in multe situatii si este adecvat si in cazul lemnului masiv brut, rolele de actionare superioare urmand conturul lemnului. Astfel se poate reteza si lemn subdimensionat, curbat sau rasucit. Utilajul convinge prin precizie ridicata de taiere, operare simpla, fiabilitate pe termen lung si universalitatea utilizarii – toate la un raport pret/ capacitate foarte bun.

Datorita constructiei sale modulare poate fi echipat cu o serie de dotari optionale respectiv poate fi complet automatizat prin anexarea de sisteme de alimentare si evacuare automate.

Sistemul de avans robust asigura o capacitate ridicata precum si posibilitatea de prelucrare a sectiunilor mari si a reperelor masive iar sistemul de evacuare a deseurilor asigura eliminarea automata a acestora astfel incat in zona de sortare ajung doar reperele care urmeaza a fi folosite ulterior in productie.

Utilajul asigura de asemenea un grad maxim de valorificare a materiei prime prin retezarea optimizata a acesteia.

OptiCut 150

Seria Weinig OptiCut 200:

In vederea obtinerii unui grad maxim de valorificare a materiei prime ferastraiele din seria OptiCut 200 nu elimina doar defectele ci determina si cea mai buna combinatie de lungimi in baza unei liste de taiere. Reperele scurte, care sunt imbinate ulterior in dinti, sunt complet integrate in procesul de optimizare, fiind posibila clasificarea a pana la 8 calitati diferite. Reperele brute trebuie doar marcate si introduse in masina.

Seria Weinig OptiCut 200 cuprinde urmatoarele modele:

Weinig OptiCut 200:

Este masina ideala pentru atingerea unei capacitati mai mari decat cea obtinuta cu un ferastrau circular de retezat cu impingator, atunci cand prin retezare nu se urmareste doar obtinerea de lungimi fixe ci si eliminarea defectelor.

Aceasta dispune de principalele caracteristici ale ferastraielor circulare de retezare prin trecere de la firma Weinig Dimter cum ar fi precizie ridicata, disponibilitate tehnica ridicata, posibilitate de optimizare completa a taierii ca si dotare standard si nu in ultimul rand costuri mici de functionare.

OptiCut 200

 

Weinig OptiCut 260:

Aceasta masina ofera un plus de capacitate fata de OptiCut 200 si asigura totodata precizia de taiere datorita rolelor de masurare independente de sistemul de avans, care masoara reperul doar in timpul deplasarii acestuia.

OptiCut 260

 

Weinig OptiCut 200 Exact:

Pentru precizie maxima de taiere la lungime de + 0,5 mm si asta pentru maxim 8 lungimi preferentiale, OptiCut 200 Exact este masina ideala. Este mentinuta totodata capacitatea zilnica mare precum si calitatea superioara a taierii. In vederea obtinerii unei taieri perfect perpendiculare pe reper se poate folosi un element suplimentar de presare laterala a reperului la rigla de ghidare.  

Weinig OptiCut 200 Extreme:

Datorita sistemului robust de alimentare cu lanturi masina este folosita pentru repere masive, care prezinta zone cu coaja, capete ascutite sau pentru repere puternic deformate. In ciuda acestor particularitati ale lemnului este mentinuta precizia ridicata de taiere datorita rotii de masurare amplasata chiar in fata panzei circulare precum si capacitatea si disponibilitatea tehnica ridicata. OptiCut 200 Extreme este folosita preponderent in fabricile de cherestea de foioase.

 

Seria Weinig OptiCut 450:

Aceasta serie cuprinde ferastraie circulare de retezat cu optimizarea taierii, de mare viteza, pentru utilizari industriale. Caracterizate prin fiabilitate si precizie ridicata, precum si prin operare confortabila, acestea dispun de cea mai moderna tehnologie de comanda. De asemenea acestea sunt deseori integrate in instalatii de retezare complet automate echipate cu scannere pentru recunoasterea automata a defectelor si a calitatii materialului la intrare.  

Cu modelele de varf ale acestei serii este posibila atingerea unei viteze de avans de 550 m/min si a unei viteze de taiere de 0,068 secunde – cat ai clipi!

OptiCut 450

Seria Weinig OptiCut 450 cuprinde urmatoarele modele:

Weinig OptiCut 450

Cu aceasta masina se pot taia aproape toate calitatile de lemn, inclusiv cherestea curba sau care prezinta rasuciri. Datorita sistemului de masurare a lungimii independent de sistemul de avans se poate atinge o precizie de taiere de + 0,8 mm. De asemenea utilajul realizeaza o optimizare completa a cherestelei in vederea obtinerii unei valorificari maxime a acesteia.

Weinig OptiCut 450 XL:

Fiind dotata cu role de avans foarte late, Weinig OptiCut 450 XL este masina ideala pentru retezarea de sectiuni mari la o capacitate extrem de mare si cu o precizie de taiere deosebita. In functie de sectiune se poate comuta intre viteze de avans de 120 m/min si 180 m/min. Utilajul poate fi echipat cu solutii de alimentare, marcare si sortare adecvate pentru repere masive.

Weinig OptiCut 450 Quantum:

Acesta este cel mai rapid ferastrau circular de retezat cu optimizarea taierii din lume. In afara de sistemul inteligent de alimentare VarioSpeed, datorita caruia prin accelerarea benzii transportoare se elimina spatiul liber dintre doua repere, utilajul dispune si de o boxa inteligenta de evacuare a deseurilor, care se deschide doar atat cat este necesar pentru eliminarea deseului respectiv. Rolele de avans folosite difera in functie de caracteristicile materialului de prelucrat astfel incat transportul acestuia prin masina si pozitionarea lui sa poata fi realizat perfect. Agregatul de taiere special poate fi comandat exact (de ex. minimizarea rupturilor la taiere). Este posibila interconectarea mai multor ferastraie si integrarea instalatiilor in retelele firmei. 

Weinig OptiCut 450 FJ+:

Acest ferastrau circular de retezat cu optimizarea taierii se remarca printr-un sistem special de avans, care transporta in mod sigur si cele mai scurte repere. Astfel pot fi manipulate in mod sigur repere cu lungime de minim 80 mm, care pot fi separate de deseuri si transportate in zona de sortare. Aceste repere scurte pot fi imbinate in dinti, aceasta contribuind la cresterea considerabila a gradului de valorificare a materiei prime. Pentru a beneficia de capacitatea maxima posibila cu acest utilaj se recomanda folosirea de sisteme automate de alimentare, scanere precum si OptiCut Stacker (sistem automat de stivuire).

Film de prezentare