Instalatii de imbinat in dinti de la WEINIG

Cel mai rapid drum catre ,,plusvaloare’’

Procedeul de imbinare in dinti este cunoscut ca fiind cea mai stabila metoda de imbinare pe lungime a lemnului. Cine foloseste tehnica de imbinat in dinti va remarca cu siguranta WEINIG. Noi suntem specialisti si de peste 25 de ani lideri pe piata mondiala. Tehnologia de imbinat in dinti WEINIG este foarte precisa. Asta inseamna cele mai mici adaosurilor la dimensiune, pierderi minime de material lemnos si costuri minime de productie. Toate instalatiile se deservesc usor, iar prelucrarea resturilor de lemn si cresterea valorii lemnului devin simple si profitabile pentru dvs.!

Conform cerintelor dvs., masinile pot fi dotate cu diverse optiuni, in sistem modular. Astfel se atinge o mare flexibilitate atat la solutiile standard precum si la cele individuale, indiferent daca este vorba de instalatii pentru lungimi ale reperelor mai mici de 1000 mm sau mai mari de 1000 mm. Principiul este folosit la toate nivelele de productivitate.

Instalatii de imbinat in dinti pentru repere scurte

Masinile pot fi dotate, conform cerintelor dumneavoastra, cu diverse optiuni.

Prin utilizarea cu un anumit scop a anumitor dotari se obtin nu numai solutii standard ci si solutii specifice clientilor – atat la instalatii de imbinat in dinti pentru lungimi ale reperelor mai mici de 1000 mm cat si la instalatii de imbinat in dinti pentru lungimi ale reperelor mai mari de 1000 mm.

Acest principiu se aplica la toate clasele de productivitate: De la modelul de baza ProfiJoint la modelele Ultra, CombiPact si Turbo-S si pana la categoria instalatiilor de imbinat in dinti cu umar, de mare capacitate, tip HS120 si HS200. Intr-un cuvant, concepte de instalatii pentru cele mai inalte cerinte de calitate la toate nivelele de productivitate.

Investiti intr-o instalatie de imbinat in dinti – si faceti din resturile dvs de material lemnos un produs valoros. Beneficiati totodata de o calitate superioara a imbinarii, timpi scurti de schimbare a sculelor, reglaje rapide si simple.

Modelele instalatiilor de imbinat in dinti pentru repere scurte sunt:

Weinig ProfiJoint:

O investitie inteligenta la un raport pret-capacitate deosebit. Datorita sistemului modular instalatia poate fi extinsa cu dotari suplimentare. Este posibila prelucrarea de repere cu latimea de pana la 150 (170) mm, cu grosimea de pana la 50 (80) mm si cu lungimea de intrare de la 150 pana la 700 mm. Batiul turnat reduce vibratiile in zona in care precizia de imbinare este decisiva.  Nu in ultimul rand sistemul de scule al instalatiilor ProfiJoint este acelasi ca in cazul modelelor de inalta capacitate, indiferent de tipul imbinarii – cu sau fara umar. Lungimea reperului imbinat este de maxim 6,1 m iar lungimile dintilor pot fi de 4, 10/11 sau 15/16,5 mm.

ProfiJoint

 

Weinig ProfiJoint Kombination:

Instalatia Weinig ProfiJoint Kombination este compusa din doua unitati de frezare care lucreaza complet automat si duc la dublarea capacitatii. Datorita sistemului modular sunt posibile dotari ulterioare ale instalatiilor existente, putand fi prelucrate lungimi de intrare de pana la 900 mm. Calitatea superioara a reperelor imbinate este obtinuta si datorita opritorului cu vibratii, a sistemului de supraveghere a pachetului si a protectiei contra aschiilor. Aplicarea adezivului si dozarea acestuia se realizeaza complet automat.

ProfiJoint_Kombination

 

Weinig Ultra/ Ultra TT 1000:

Instalatiile de imbinat in dinti Ultra ofera toate avantajele tehnicii mature WEINIG, capacitate ridicata si flexibilitate. Echipata cu masa rotativa, manuala sau automata, reprezinta solutia perfecta pentru valorificarea resturilor de lemn din intreprinderile mijlocii. Varianta standard prelucreaza o latime de pana la 205 mm si o lungime de intrare de 150 pana la 1000 mm. Sunt insa posibile si lungimi de intrare de 1500 mm. Prin cresterea fortei de presare la pana la 145 kN (14,5 t) se pot prelucra sectiuni mari.

Film de prezentare Ultra TT

 

Weinig CombiPact:

Cu aceasta instalatie indepliniti toate cerintele – rapid si la cel mai ridicat nivel de calitate. Indiferent de tipul imbinarii – fara umar, pozitiv/ negativ, cu semiumar, cu umar alternativ – totul este posibil!

O caracteristica remarcabila a instalatiei CombiPact este unitatea dubla de frezare, datorita careia se obtine o capacitate deosebita si o viteza de lucru ridicata. Datorita interconectarii celor doua agregate de frezare printr-un corp de baza comun, instalatia este foarte compacta si stabila.

Instalatia poate atinge o capacitate de prelucrare de maxim 150 repere/min si o capacitate de presare la prese cu imbinare cap la cap de pana la 12 tacte/min.

CombiPact

 

Weinig Turbo-S 1000:

Datorita combinatiei patentate de freze ale Turbo-S 1000 nu exista dorinte neindeplinite referitoare la capacitate si calitate. In cadrul instalatiei lucreaza doua freze independente, interconectate cu benzi intermediare. Datorita sistemului modular instalatia poate fi adaptata la cerintele clientului, printre dotari aflandu-se supravegherea pachetului, protectie contra aschiilor, pretaietor. Instalatia poate fi folosita pentru toate tipurile de imbinari in dinti si cu aproape toate tipurile de adezivi. Capacitatea maxima de prelucrare este de 150 repere/min iar capacitatea de presare la imbinare cap la cap de 12 tacte/min.

Turbo S

 

Weinig HS 120/ HS 200:

Frezele cu umar pentru repere individuale sunt cele mai rapide de pe piata. Cu pana la 200 de repere/ minut la prelucrarea continua, prin trecere, si 12 tacte de presare/ minut, instalatia este un adevarat gigant. Aceasta poate fi dotata suplimentar cu componente de inalta capacitate precum alimentarea automata si verificarea capetelor frontale. Reperele care nu corespund anumitor criterii de calitate sunt eliminate din fluxul de productie, fara a se aplica adeziv pe acestea. Instalatia poate fi echipata cu scule cu diametre de la 228.6 pana la 266.7 mm respectiv 9 pana la 10 ½ toli iar precizia de reglare a sculelor este de 1/100 mm.

Lungimea minima a reperelor de imbinat este 110 mm.

HS200

 

Instalatii de imbinat in dinti pentru elemente portante in constructii

Pentru productia de grinzi lamelare, lemn stratificat, panouri tip CLT, lemn masiv pentru constructii, grinzi pline din lemn masiv, schelete portante pentru cofraje, panouri pentru cofraje, grinzi duo si trio, WEINIG va ofera un sistem complet de solutii avansate.

Gama de instalatii cu frezari ale reperelor individuale este completata de instalatii cu frezare ale reperelor in pachet. Instalatiile performante de imbinat in dinti cu frezarea reperelor in pachet, tip Ultra, Turbo-S sau Turbo-LH dispun de o tehnologie foarte avansata si pot fi combinate cu prese pentru imbinari cap la cap  sau prese pentru repere continue.

Lungimea reperelor la intrare este de 2, 3, 4 sau chiar 6 m iar inaltimea maxima de frezare este de 300 mm. Cu aceste instalatii se pot realiza imbinari cu umar sau fara umar.

 

Modelele instalatiilor de imbinat in dinti pentru elemente portante in constructii sunt:

 

Weinig Ultra TT 2000 – 4000

Cu instalatiile Ultra TT 2000/3000/4000 sunt produse in principal elemente din lemn pentru constructii. Freza individuala este conceputa pentru o latime a pachetului de 600 mm, o inaltime a pachetului (latime a lamelei) de 280 mm si o lungime a pachetului de 300 – 2000 (3000 sau 4000) mm. Frezarea si aplicarea de adeziv la celalalt capat se realizeaza dupa intoarcerea cu 180° a mesei servo, rotative, automate. Instalatiile pot fi folosite cu aproape orice tip de adeziv.

Elementele pot fi presate intr-un reper continuu cu o presa corespunzatoare sau in repere de lungimi fixe, prestabilite (6 / 7,2 / 9,3 / 12 / 16 / 18 m) cu prese cu imbinare cap la cap. Capacitatea medie este de 2 pachete/min.

Ultra TT 3000

 

Weinig Turbo-S 2000 – 4000

Turbo-S 2000

Turbo-S 2000 este o freza dubla pentru pachete cu latimea de pana la 600 mm, inaltimea (latimea lamelei) de pana la 225 mm si lungimea pachetului de 200 – 2000 mm. Cele doua freze lucreaza independent una fata de cealalta. Capacitatea medie a frezei este de 5,5 pachete/min. pana la maxim 7,5 pachete/min.

Turbo-S 3000 / 4000

Aceasta freza dubla este pentru pachete cu latimea de pana la 600 mm, inaltimea (latimea lamelei) de pana la 225 mm si lungimea pachetului de 200 – 3000/4000 mm. Capacitatea medie a frezei este de 3,5 pachete/min.

 

Weinig Turbo-LH 6000

Weinig Turbo-LH 6000 este o combinatie de freze pentru pachete cu latimea de pana la 600 mm, inaltimea (latimea lamelei) de pana la 300 mm si lungimea reperelor la intrare de 900 – 6000 mm. Folosita impreuna cu o presa pentru lungimi prestabilite (6 m / 12 m) se pot atinge capacitati de pana la 80 m / min. Pentru o capacitate mai mare si productia de elemente imbinate cu lungimi variabile se foloseste instalatia de presare prin trecere, tip DKK o capacitate de pana la 160 m/min.

 

Instalatii de imbinat in dinti compacte

Particularitatea majoritatii instalatiilor de imbinat in dinti compacte este faptul ca toate prelucrarile – frezare (pretaiere), incleiere, presare – se efectueaza cu o singura prindere a reperelor. Astfel se obtin imbinari de calitate, fara decalaje si rupturi, concomitent cu o capacitate ridicata.   

Modelele instalatiilor de imbinat in dinti compacte sunt:

Weinig PowerJoint

Acest model cuprinde 3 variante:

PowerJoint 6 cu o capacitate de pana la 6 tacte/ min. se caracterizeaza ca si celelalte modele PowerJoint prin aplicarea fara contact a adezivului si frezarea de sus in jos a dintilor, ceea ce asigura o calitate optima a acestora.

PowerJoint 8 cu o capacitate de pana la 8 tacte/ min. este cea mai rapida instalatie in varianta compacta (frezare / incleiere / presare cu o singura prindere a reperelor), cresterea de capacitate obtinandu-se prin alimentarea laterala a instalatiei, unde reperele sunt prinse centrat si apoi frezate, incleiate si presate.

PowerJoint 15 cu o capacitate de pana la 15 tacte/ min. obtinuta prin separarea unitatii de frezare de cea de incleiere si de presa, ceea ce permite lucrul simultan al componentelor individuale ale instalatiei.

PowerJoint_15

Weinig CF si CF-H

In functie de produsul finit dorit si de capacitatea necesara se poate alege dintre urmatoarele variante:

CF 160 – 2 tacte/min. si 16 t forta de presare;

CF 200 – 4 tacte/min. si 20 t forta de presare;

CF 200 / 300 – 5,5 tacte/min. si forta de presare de 20 t sau 30 t;

CF 300 / 400 – 10 / 12 tacte/min. si forta de presare de 30 t sau 40 t;

CF 300 / 400 – 15 tacte/min;

CF – H – pentru imbinari cu umar;

 

Instalatii de imbinat in dinti pentru repere individuale 

Aceasta categorie de instalatii de imbinat in dinti cuprinde urmatoarele serii:

 

Seria HS 2000 – 6000

Modelele instalatiilor din aceasta serie sunt constructii modulare pentru imbinari cu umar care difera in functie de capacitate si de lungimea de intrare a reperelor. Lungimea maxima a reperelor la intrare este de 6m iar capacitatea de frezare este de pana la 80 repere/min.

Aplicarea adezivului se poate realiza cu pieptene de adeziv sau prin aplicare fara contact.

Instalatiile sunt dotate cu un dispozitiv de aliniere speciala in zona de frezare astfel fiind reduse eventuale curburi ale cherestelei in vederea obtinerii unui produs finit drept.

HS2000-6000

 

Weinig VS 5000

Instalatia este folosita la imbinari fara umar si este compusa din doua freze pentru repere individuale, amplasate decalat, vizavi una fata de cealalta, precizia superioara de prelucrare fiind obtinuta datorita dispozitivelor separate de fixare din dreptul frezelor.

Aplicarea de adeziv se poate face pe una sau pe ambele parti. Dupa aplicarea adezivului reperele sunt transportate intr-o statie de aliniere si apoi in presa.

Lungimea minima a reperului la intrare este 650 mm iar capacitatea instalatiei este de pana la 60 repere/min. Prin folosirea unei instalatii de presare prin trecere se poate atinge o capacitate de 160 (200) m/min.  

 

Weinig FL 200-300

Aceasta instalatie universala de imbinat in dinti pentru sectiuni mari are doua freze interconectate prin transportoare transversale si este folosita preponderent pentru imbinarea cu umar in productia elementelor de case din lemn. Grosimea maxima a reperelor este 150 mm iar capacitatea 10 tacte/min.

Instalatia poate fi folosita si in combinatie cu o freza CF, astfel fiind posibila atat producerea de imbinari cu umar cat si fara umar.

 

Prese prin trecere

Cu ajutorul presei prin trecere, tip DKK, a statiei de aliniere, tip EUB si a panzei circulare mobile puteti presa si taia la lungimea dorita toate elementele incleiate. Cu presa DKK se pot produce de exemplu toate tipurile de produse folosite la constructii din lemn (grinzi lamelare, grinzi duo/ trio), iar in combinatie cu instalatia adecvata se poate atinge o capacitate de pana la 160 m/min.

Calitatea imbinarii este perfecta datorita ghidarii sigure a reperelor in presa iar cilindri hidraulici de presare asigura o forta de presare constanta. Este de asemenea posibila trecerea automata la o alta sectiune a reperelor. Capacitatea panzei circulare este de pana la 20 taieri/min.

DKK