0268 472 159
office@sorinmihai.ro

Utilaje Weinig - Scanare

CombiScan+ - toate informaţiile dintr-o privire

În industria lemnului modernă se folosesc, deja de la debitare, maşini de mare capacitate complet automatizate. În aceste situații prezența unui scanner îmbunătățește semnificativ procesul de producție, deoarece acesta identifică într-o clipă caracteristicile relevante ale reperelor ( de ex. noduri ) şi le transmite la viteza maximă de producţie către utilajele principale cum ar fi ferăstraiele de spintecat şi cele de retezat cu optimizarea tăierii. Fără astfel de sisteme de recunoaştere automată capacitățile de producție ale instalațiilor complete ar fi de neconceput.

Scanerele de la LUXSCAN se bazează pe o tehnică de senzori variată, ca de ex. camere laser, camere color sau senzori cu raze X. Pentru fiecare utilizare identificăm senzorii potriviţi şi alegem combinaţia lor optimă, în funcţie de specia lemnoasă, de textura lemnului şi de cerințele clientului.
Prelucrarea imaginii – Software-ul avansat LUXSCAN recunoaşte anumite defecte ale lemnului cât şi modificările de culoare ale acestuia.
Optimizarea este comandată de software-ul avansat Opticore. Acesta identifică cea mai bună soluţie de retezare, ţinând cont de nevoile şi cerinţele clientului.

Puncte forte:

 • Scanarea suprafeţei cu 4 camere laser. Recunoaşterea se realizează cu tehnologia Multi-Scan (vizual, efect traheid și geometrie de profil)
 • Dotare ulterioară cu senzori (camere color, tehnologie cu raze X, măsurarea umidităţii etc.)
 • Identificarea tuturor defectelor: scoarţă, noduri, crăpături, canale medulare, pungi de răşină, albăstrire/ putregai roşu etc.
 • Tehnologie industrială verificată cu senzori
 • Optimizarea tăierilor în funcție de valoare, utilizare sau scopul producției
 • Funcţii cuprinzătoare de statistică în timp real
 • Compatibil cu toate ferăstraiele de retezat, cu optimizarea tăierii, de mare capacitate, cu toate  ferăstraiele de spintecat de mare capacitate și cu instalaţiile de sortare
 • Amortizare rapidă a investiţiei

WEINIG vă oferă configuraţia potrivită pentru orice fel de prelucrare, gama de scanere fiind împărțită în 3 categorii:

Scanerele din Seria CombiScan+

Scanerele din Seria CombiScan+ recunosc defecte ale lemnului cum ar fi scoarță, noduri, crăpături, pungi de rășină etc. în urma scanării pe 4 părți. Acestea dispun de tehnologia Multi-Scan, măsurarea cu laser a profilului, măsurarea dimensiunilor și au o formă constructivă compactă, astfel fiind facilă operarea lor.

Sunt disponibile trei variante de CombiScan+:

 • - Versiunea C la instalaţiile de retezat
 • - Versiunea R pentru instalaţiile de spintecat
 • - Versiunea S pentru liniile de sortare

Folosirea scannerelor CombiScan+ duc la diminuarea costurilor de producție, menținerea unei calități constante și la atingerea unei productivități și flexibilități ridicate, criteriile de sortare putând fi schimbate ușor și rapid. 

EasyScan

EasyScan a fost simplificat cu scopul de a se potrivi perfect la unităţile mici de producţie precum și în cazul retezărilor simple. Scanerul are capacitatea să scaneze materialul lemnos prelucrat de un ferăstrău circular de retezat şi dispune de optimizarea eficientă și de mare capacitate al CombiScan.

EScan LuxscanLine

EScan LuxscanLine este pentru WEINIG un pas important într-o noua direcţie. Gama de produse este extinsă cu sortări optimizate în funcţie de rezistenţă, permite producţia certificată de grinzi lamelare, grinzi DUO, TRIO şi alte materiale a căror rezistenţă este relevantă.