0268 472 159
office@sorinmihai.ro

Utilaje Weinig - Îmbinare în dinţi

Cel mai rapid drum către ,,plusvaloare’’

Procedeul de îmbinare în dinţi este cunoscut ca fiind cea mai stabilă metodă de îmbinare pe lungime a lemnului. Cine foloseşte tehnica de îmbinare va remarca cu siguranță WEINIG. Noi suntem specialişti şi de peste 25 de ani lideri pe piaţa mondială. Tehnologia de îmbinat în dinţi WEINIG este foarte precisă. Asta înseamnă cele mai mici adaosurilor la dimensiune, pierderi minime de material lemnos şi costuri minime de producţie.

Toate instalaţiile se deservesc uşor, iar prelucrarea resturilor de lemn şi creşterea valorii lemnului devin simple şi profitabile pentru dvs.!

Conform cerinţelor dvs., maşinile pot fi dotate cu diverse opţiuni, în sistem modular. Astfel se atinge o mare flexibilitate atât la soluţiile standard precum şi la cele individuale, indiferent dacă este vorba de instalaţii pentru lungimi ale reperelor mai mici de 1000 mm sau mai mari de 1000 mm. Principiul este folosit la toate nivelele de productivitate.

Instalaţii de îmbinat în dinţi pentru elemente portante în construcţii

Pentru producţia de lemn stratificat, de lemn masiv pentru construcţii, schelete portante pentru cofraje, plăci şi grinzi duo şi trio, WEINIG vă oferă un sistem complet de soluţii avansate. Frezele individuale din seria CF sunt dezvoltate pentru îndeplinirea cerinţelor specifice ale clienţilor. Cu modelul CF 300/10++ sunt realizate de exemplu peste 10 îmbinări/ min. la îmbinări în dinţi cu umăr și fără umăr.

Gama de instalații cu frezări ale reperelor individuale este completată de instalații cu frezare ale reperelor în pachet. Instalaţiile performante de îmbinat în dinţi cu prese cu alimentare frontală şi prese continue, din seria modelelor Ultra şi Turbo, dispun de o tehnologie foarte avansată.

Pentru producția de elemente portante în construcții se folosesc următoarele tipuri de instalații:

Ultra TT 3000

Freza individuală este realizată pentru o lățime a pachetului de 600 mm, o înălțime a pachetului (lățime a lamelei) de 300 mm și o lungime a pachetului între 300 și 3000 mm. Frezarea și aplicarea adezivului în celălalt capăt se realizează după o rotire cu 180° a mesei rotative automate. Presarea se realizează cu o presă continuă sau cu diverse prese pentru anumite lungimi ale reperului finit (6 / 7,2 / 9,3 / 12 / 16 / 18 m). Capacitatea medie este de 2 pachete/ min.

Instalații cu frezarea reperelor în pachet:

Turbo - S 2000
Turbo-S 2000 este o freză dublă pentru o lățime a pachetului de până la 600 mm, o înălțime a pachetului (lățimea lamelelor) de până la 225 mm și o lungime a pachetului de 200 - 2000 mm. Efectul Turbo patentat este obținut prin procese independente de frezare ale frezei 1 și frezei 2. Sisteme continue de alimentare asigură transferul la diversele unități de presare. Capacitatea medie a frezei este între 5,5 și 7,5 pachete/min.

Turbo - S 3000 / 4000
Această freză dublă este construită pentru o lățime a pachetului de 600 mm, o înălțime a pachetului (lățimea lamelelor) de până la 225 mm și o lungime a pachetelor de 200 - 3000 / 4000 mm. Combinația frezelor are o capacitate medie de 3,5 pachete/ min. Sistemele de presare pot fi combinate pentru toate lungimile finale.

Turbo-LH – Instalație de îmbinat în dinți pentru producția de repere pentru construcții

Turbo-LH 6000 este o combinație de freze cu o lățime a pachetului de până la 600 mm, o înălțime de frezare (lățimea lamelelor) de până la 300 mm și o lungime de intrare a reperelor de 900 - 6000 mm. Presa (6 m/ 12 m) poate atinge o capacitate de până la 80 m/ min.
Pentru aceste instalații și pentru cele mai mari, firma Grecon vă oferă mecanizări adaptate individual la procesul dvs de producție.

Seria CF-Serie – Instalații compacte pentru cerințe speciale

cu următoarele variante la alegere:

CF 160 - 2 tacte/ min.

CF 200 - 4 tacte/ min. 
CF 200 / 300 - 5,5 tacte/ min. 
CF 300 / 400 - 10 / 12 tacte/ min. 
CF 300 / 400 - 15 tacte/ min. 
Noutatea CF - H

Frezare repere individuale pentru îmbinare cu umăr:

FL 300 / 6,5 sau 10 tacte/ min. - Frezare cu umăr pentru case din bârne de lemn

Acest model cu două freze cu umăr interconectate printr-un transportor transversal este folosit pentru profilul precis al bârnelor de la casele din lemn. Grosimea maximă a reperelor este de 150 mm.

HS 2000 - 6000 – O noua generație a instalațiilor de îmbinat în dinți cu umăr

Cu seria HS 2000 - 6000 aveți posibilitatea de a obține o producție foarte flexibilă. Lungimi de intrare de până la 6 metri pot fi prelucrate cu instalațiile HS. Capacitatea de frezare este de până la 80 repere/ min. Domenii de utilizare sunt de exemplu producția de elemente pentru case din lemn și CLT (elemente stratificate din lemn masiv).

VS 5000 – Capacitate ridicată pentru îmbinare fără umăr

La VS 5000 există două freze fără umăr pentru repere individuale amplasate decalat față în față. Precizia de prelucrare este garantată datorită dispozitivelor de fixare aflate în dreptul fiecărei freze. Datorită acestora reperele sunt poziționate exact la agregatele de frezare.

Presa prin trecere tip DKK – presa Dvs pentru toate produsele din lemn încleiat pentru construcții

Cu această presă puteți să produceți toate elementele din lemn pentru construcții, precum grinzi lamelare, grinzi bi-/tristratificate precum și alte produse. Datorită vitezei mari de trecere a elementului încleiat prin aceasta (până la 160 m/min), această presă este optimă pentru a fi conectată la instalații de mare capacitate

Instalaţii de îmbinat în dinţi pentru repere scurte

Maşinile pot fi dotate, conform cerinţelor dumneavoastră, cu diverse opţiuni.

Prin utilizarea cu un anumit scop a anumitor module se obţin nu numai soluţii standard ci şi soluţii specifice clienţilor – atât la instalaţii de îmbinat în dinţi pentru lungimi ale reperelor mai mici de 1000 mm cât şi la instalaţii de îmbinat în dinţi pentru lungimi ale reperelor mai mari de 1000 mm.

Acest principiu se aplică la toate clasele de productivitate: De la modelul iniţial ProfiJoint la modelele Ultra, CombiPact şi Turbo-S şi până la categoria instalaţiilor de îmbinat în dinţi cu umăr, de mare capacitate, tip HS120 şi HS180. Într-un cuvânt, concepte de instalaţii pentru cele mai înalte cerinţe de calitate la toate nivelele de productivitate.

Investiți într-o instalaţie de îmbinat în dinţi – şi faceţi din resturile dvs de material lemnos un produs Highend valoros

 • - Profile îmbinate în dinţi pentru toate domeniile de utilizare
 • - Calitate foarte bună a dinţilor
 • - Cea mai mare precizie şi stabilitate a îmbinărilor în dinţi
 • - Folosirea de adeziv mono- sau bicomponent
 • - Viteză mare - până la 200 repere/min (28 km/schimb)
 • - Cei mai scurţi timpi de schimbare a sculelor
 • - Reglare rapidă şi facilă
 • - Deservire confortabilă şi uşoară
 • - Flux de producţie simplu şi eficient
 • - Pentru diverse cerinţe: Îmbinarea în dinţi pe orizontală şi pe verticală
 • - Posibilităţi de dotare ulterioară pentru optimizarea producţiei şi automatizare

Instalațiile de îmbinat în dinți pentru repere scurte sunt de următoarele tipuri:

ProfiJoint – potențial ridicat pentru începători

O investiție inteligentă la un raport preț-capacitate deosebit. Datorită sistemului modular instalația poate fi extinsă cu dotări suplimentare. Este posibilă prelucrarea de repere cu lățimea de până la 150 mm, cu grosimea de până la 55 mm și cu lungimea de intrare de la 150 până la 700 mm. Batiul turnat reduce vibrațiile în zona în care precizia de îmbinare este decisivă. Nu în ultimul rând e demn de menționat faptul că sistemul de scule al instalațiilor ProfiJoint este același ca în cazul modelelor de înaltă capacitate.

ProfiJoint Kombination – stadiul cel mai evoluat al ProfiJoint

ProfiJoint Kombination este compus din două unități de frezare. Datorită sistemului modular sunt posibile dotări ulterioare ale instalațiilor existente, putând fi prelucrate apoi lungimi de intrare de până la 900 mm.

Ultra – Clasa de mijloc puternică

Instalațiile de îmbinat în dinți Ultra oferă toate avantajele tehnicii mature WEINIG, capacitate ridicată și flexibilitate. Echipată cu masa rotativă, manuală sau automata, reprezintă soluția perfectă pentru valorificarea resturilor de lemn din întreprinderile mijlocii. Varianta standard prelucrează o lățime de până la 205 mm și o lungime de intrare de 150 până la 1000 mm. Sunt însă posibile și lungimi de intrare de 2 sau 3 m. Prin creșterea forței de presare la până la 160 kN (16t) se pot prelucra secțiuni mari.

CombiPact / CombiPact Capacity – flexibilă pentru îmbinare cu umăr și fără umăr

Cu această instalație îndepliniți toate cerințele – rapid și la cel mai ridicat nivel de calitate. Indiferent de tipul îmbinării – fără umăr, pozitiv/ negativ, cu semiumăr, cu umăr alternative – totul este posibil! O trăsătură remarcabilă a instalației CombiPact este unitatea dublă de frezare, datorită căreia se obține o capacitate deosebită și o viteză de lucru ridicată. Datorită interconectării celor două agregate de frezare printr-un corp de bază comun, instalația este foarte compactă și stabilă.

Turbo-S 1000 – Instalație de prelucrare în pachet pentru capacitate și cereri ridicate

Datorită combinației patentate de freze ale Turbo-S 1000 nu există dorințe neîndeplinite referitoare la capacitate și calitate. În cadrul instalației lucrează două freze independente, interconectate cu benzi intermediare. Datorită sistemului modular instalația poate fi adaptată la cerințele clientului, printre dotări aflându-se supravegherea pachetului, protecție contra așchiilor, pretăietor. Lungimea maximă de intrare a reperelor este de 2 m sau chiar mai mult.

Instalații de îmbinat în dinți cu umăr HS 120 / HS 200 – nivelul suprem la categoria de înaltă capacitate

Frezele cu umăr pentru repere individuale sunt cele mai rapide de pe piață. Cu până la 200 de repere/ minut la prelucrarea continua, prin trecere și 14 tacte de presare/ minut, instalația este un adevărat gigant. Aceasta poate fi dotată suplimentar cu componente de înaltă capacitate precum alimentarea automată și verificarea capetelor frontale. Reperele care nu corespund anumitor criterii de calitate sunt eliminate din fluxul de producție, fără a se aplica adeziv pe acestea. Instalația poate fi echipată cu scule cu diametre de la 228.6 până la 266.7 mm respectiv 9 până la 10 ½ țoli, cu carbură metalică sau oțel rapid.

ManuPack – o instalație puternică pentru dimensiuni mici ale lemnului

Această instalație este ideală pentru a produce din resturile Dvs lemnoase de minim 80 mm până la maxim 500 mm elemente îmbinate în dinți. Elementele specifice instalației ManuPack sunt masa rotobasculantă de 1000 mm, deservită manual și freza înclinată în spate cu 45 grade.