0268 472 159
office@sorinmihai.ro

Masini de ascutit scule Weinig

Seria WEINIG Rondamat

Sistemul de ascuţire universal, de mare precizie.

Cu seria Rondamat, WEINIG oferă o gamă de maşini de ascuţit scule, care corespunde cerinţelor şi situaţilor individuale. Printre acestea, sunt şi maşini complet automate pentru ascuţirea cuţitelor de rindeluit şi a frezelor profilate. Toate modelele au în comun precizia ridicata si toate sunt construite după acelaşi standard de calitate, ca şi maşina de profilat WEINIG. De aceea nu este nici o coincidenţă că cele mai multe ateliere de ascuţit lucrează în ziua de azi cu maşini WEINIG Rondamat.

Indiferent dacă doriţi să prelucraţi lemn tare sau moale, PAL sau MDF – vă puteţi baza mereu pe Rondamat. Cu discurile de ascuţire corespunzătoare se pot produce şi ascuţi atât cuţite HSS, precum şi cuţite Stellite sau HM. Sistemul de ascuţire WEINIG asigură ascuţirea sculelor necesare la prelucrarea longitudinală a întregii game de lăţimi uzuale ale reperelor. O mare diversitate de opţiuni face posibilă şi profilarea şi ascuţirea sculelor pentru prelucrări speciale, cum ar fi sculele cu coadă.

Rondamat – precizia şi calitatea care contează

 • precizie excelentă a profilului
 • rezistenţă la ascuţire sub 0,005 mm
 • pentru scule clasice, hydro şi PowerLock
 • suprafeţe calitative de lemn
 • Repetabilitate ridicată
 • WEINIG Know - How
 • Maşină de profilat, maşină de ascuţit, arbore de cuţite – soluţii de sistem WEINIG!

Măsurarea sculelor

Schimbarea rapidă şi precisă a sculelor
datorită sistemului de măsurare exact, înainte si după ascuţire.

În cazul profilelor noi şi a sculelor ascuţite este necesară o poziţionare nouă a sculelor în interiorul maşinii pentru obţinerea dimensiunilor exacte ale profilelor. În cazul în care nu se cunosc dimensiunile exacte ale sculelor, atunci montarea acestora pe maşină este un proces care necesită mult timp şi deseori mult material lemnos. Cu ajutorul sculelor măsurate, acest proces aproape că poate fi eliminat..

Măsurarea se poate face mecanic prin palparea conturului sau prin măsurarea optică, fără atingere. Procedeul optic oferă posibilitatea vizualizării mărite şi este astfel mai precis.

Dacă dimensiunile sculelor şi ale profilelor sunt cunoscute, reglajele maşinii pot fi făcute fără probe prea multe.

Măsurarea sculelor este indispensabilă dacă doriţi să micşoraţi timpul de schimbare a acestora, să produceţi mai flexibil sau să evitaţi pierderile de material!

Măsurarea sculelor fără palpare

Sistemul OptiControl pentru măsurarea sculelor vă oferă posibilitatea de a măsura optic diferite scule, indiferent că este vorba de scule clasice cu alezaj, scule Powerlock sau hidro, determinând astfel valorile exacte de reglare a maşinii.

Datorită sistemului de mărire optică de 20 de ori, măsurarea este foarte precisă. Prin intermediul unui calculator şi a software-ului PowerCom sunt transmise datele online la maşina de profilat, unde sunt memorate toate datele profilelor.  

OptiControl PowerCom vă oferă:

 • măsurarea sculelor fără palpare
 • memorarea tuturor datelor de scule măsurate
 • crearea de profile noi
 • transmiterea datelor online la maşina de profilat
 • optimizarea comenzilor

.... toate acestea, cerințe obligatorii pentru o pregătire perfectă a procesului de producție. În combinație cu  producţia de şabloane, maşina Rondamat pentru ascuțit scule şi maşina de rindeluit și profilat se obțin absolut cei mai scurţi timpi de schimbare a sculelor.